Sonera satser på mobilt innhold

- Nordiske mobilselskap må inngå i større internasjonale allianser, og det er på mobiltjenester og ikke på infrastruktur man tjener pengene. Det sier kommende konsernsjef i Sonera, Kaj-Erik Relander.

Relander (37) overtar som konsernsjef i Sonera fra kommende årsskifte, og blir samtidig sjef for det mest verdifulle nordiske teleselskapet, med en børsverdi på 350 milliarder kroner, riktignok etter et fall fra et toppnivå på 600 milliarder kroner.

Likevel anses Sonera av investorer som det mest profilerte nordiske mobilselskapet.

Relander sier til Dagens Industri at selve infrastrukturen er i ferd med å bli en produksjonsmaskin, og da blir det bare størrelse og økonomi som gjelder. Og da holder det ikke lenger å være en liten aktør. Han sier at Sonera trenger en partner til mobilnettene for å dele på kostnadene, og legger til at Sonera har dårlig tid. For jo lenger man venter jo dårligere avtale får man, sier Relander som i dag er mobilsjef i Sonera.

Han tror Sonera vil kunne overleve som et nordisk mobilselskap, men bare med tanke på den nordiske virksomheten. Ute i verden må selskapet være med på den konsolideringen som skjer i mobilbransjen.

Selskapets hovedfokus framover vil være på tjenester, heller enn å satse på nettene.

- Det er der de store vekstmulighetene finnes. Det er også en virksomhet der vi har mulighet til på egen hånd bli en global aktør, siden dette ikke krever store mengder kapital, sier Relander.

Til toppen