BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony går for Android TV

Vil Google endelig lykkes i stua?

Dette er grensesnittet for Android TV, via en Nexus Player. Sonys nye TVer vil altså ha et nokså likt grensesnitt i 2015.
Dette er grensesnittet for Android TV, via en Nexus Player. Sonys nye TVer vil altså ha et nokså likt grensesnitt i 2015. Bilde: Google
6. jan. 2015 - 13:51

Google har prøvd seg på TV-plattformen gang på gang, men har aldri helt klart å knekke nøtten. Deres ferskeste forsøk heter Android TV, og ble vist frem sommeren 2014. Det støtter Googles nettbutikk, de fleste relevante underholdningsappene, spill og avansert stemmesøk med rikt utvalg av anbefalinger. Operativsystemet er basert på Android Lollipop.

Grensesnittet er også elegant og brukervennlig.

Android TV har imidlertid ikke tatt helt av hittil, det brukes blant annet i Googles nyeste TV-boks Nexus Player, men få andre produsenter har inkorporert det.

Det kan imidlertid være i ferd med å endre seg, da Sony bekreftet i natt at alle deres kommende 2015 TVer vil kjøre på Android TV. Dermed er Sony neste selskap i rekken som dropper «hjemmelagede» smart TV-menyer til fordel for mer omfattende, åpne operativsystemer. LG bruker fra før WebOS på sine TV-modeller, og Samsung bekreftet nettopp at deres 2015-modeller vil kjøre på Linux-baserte Tizen.

Ifølge Cnet fremstår menyene til Sonys TVer som mer eller mindre identiske med Nexus Player, men ikke all funksjonalitet var ferdig bakt inn.

Operativsystemet vil også inkludere Sonys egne apper som gir tilgang til deres SEN-nettbutikker og PlayStation Now-tjenesten for strømming av spill.

TVene støtter også Google Cast, slik at man vil kunne strømme video og lyd fra andre enheter direkte til skjermene.

Det blir altså interessant å se om Sonys vennskap med Google vil endelig gjøre Android-plattformen relevant for TV-brukere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.