Sony gjør det bedre enn ventet

Må likevel kutte i mobilavdelingen.

Sony gjør det bedre enn ventet
Det går forhåpentligvis mot lysere tider for Sony. Avbildet: toppsjefen Kazuo Hirai. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg/All Over Press

Da var det Sony sin tur til å legge frem sine kvartalstall, og det japanske storselskapet gjør det faktisk noe bedre enn fryktet. Sony har som kjent vært i trøbbel en god stund, og har tatt mange grep for å redusere kostnadene og strømlinjeforme produktutvalget.

Ikke alt er lyst hos Sony, og selskapet tapte fortsatt penger i forrige kvartal. Det er bare at tapet ser ut til å bli mindre enn man hadde regnet med, basert på Sonys beregninger. Fortjenesten for siste kvartal har økt, og Sony regner med å tape 170 milliarder yen for finansåret 2014. Man hadde opprinnelig regnet med et tap på 230 milliarder yen.

Interessant nok er dette altså Sonys forventnigner, ikke endelige tall. Selskapet skulle offentliggjort sine endelige kvartalstall i natt, men har vært nødt til å utsette det på grunn av det mye omtalte hackerangrepet før jul. Innbruddet påvirket selskapets regnskapssystemer. Når det er sagt skal ikke innbruddet hatt noe nevneverdig påvirkning på kvartalsresultatene.

Det er ingen stor overraskelse at selskapets mobilavdeling fremdeles gjør det svakt, og det bekreftes nå ytterligere 1100 oppsigelser i avdelingen. Dette vil redusere antallet ansatte i mobilseksjonen til 5000.

Smartmobiler, nettbrett og TVer har lenge vært Sonys svake punkt, og selskapets sjef Kaz Hirai kommer til å offentliggjøre en ny strategi for Sony senere i februar.

På den andre siden, salget av PlayStation 4-konsollen går strålende, med 6,4 millioner enheter solgt til butikker i løpet av siste kvartal. Konsollsalget, i tillegg til gode resultater hos bildesensor-avdelingen, gjør altså at de totale resultatene ikke er så ille. Ironisk nok er det det glimrende iPhone-salget som på den ene siden tar knekken på selskapets mobilavdeling, mens Apple-telefonene er utstyrt med nettopp Sonys kamerasensorer.