AVTALER & KONTRAKTER

Sony kjøper seg opp i norsk IT-selskap

Det norske selskapet Nevion får giganten Sony som en av sine hovedeiere.

Sony ved toppsjef Kenichiro Yoshida kjøper seg opp i det norske IT-selskapet. Bildet er fra Sonys pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas i januar 2019.
Sony ved toppsjef Kenichiro Yoshida kjøper seg opp i det norske IT-selskapet. Bildet er fra Sonys pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas i januar 2019. Foto: David Mcnew, AFP / NTB scanpix
28. juni 2019 - 13:51

Det norske selskapet Nevion, som er verdensledende innenfor IP-løsninger for medieprodusenter (for abonnenter), inngår et strategisk partnerskap med elektronikk- og mediegiganten Sony. 

Som en del av partnerskapet kjøper Sony seg inn som minoritetseier i selskapet, og blir med det en av hovedinvestorene.

Finansavisen skriver i dag at Sony kjøper 45 prosent av aksjene. Etter det avisa erfarer skal avtalen inneholde opsjon på å overta resten av selskapet på sikt.

Store navn på kundelista

– Dette er en spennende allianse for Nevion, våre kunder og våre partnere, sier direktør Geir Bryn-Jensen i en pressemelding. 

– Det er basert på komplementære løsninger, produkter og kunnskap, og gjør det mulig for oss å tilby mye mer til kundene våre, både eksisterende og potensielle, enn vi har klart til nå. Det gir oss også mye bedre skalerbarhet og rekkevidde.

Det har ikke lykkes digi.no å få tak i Bryn-Jensen, men til Finansavisen sier han at Nevion i flere år har jaktet industrielle partnere som kan gjøre det enklere å konkurrere i det globale TV-markedet. Dialogen med Sony skal ha startet for 18 måneder siden.

– Sony har 80 prosent av verdensmarkedet for kameraer, og de er store på TV-produksjon, men mangler teknologien som kan sende innholdet fra lokasjonen og inn til kringkasteren, sier Bryn Jensen til Finansavisen.

Les også

Blant de eksisterende kundene i det relativt ukjente, norske selskapet, finner man et betydelig utvalg av store navn: BBC, NBC, HBO og Nasa er bare noen av dem. 

Det er med andre ord ikke uten grunn at Sony anser Nevion som en attraktiv samarbeidspartner. 

– Gjennom dette strategiske partnerskapet vil vi være i stand til å utvide tilbudet vårt innenfor IP-løsninger fra ende til ende, som lar kunder produsere direktesendinger og koble sammen flere opptakssteder, sier Mikio Kita fra Sony.

Bryn-Jensen mener partnerskapet med Sony er en tillitserklæring til Nevion, og ser frem til samarbeidet. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.