Sony kverket domene-luring

Bergenseren Stefan Hilt må betale 200.000 kroner for å ha brukt domenenavnet playstation2.no. Sony vant en knusende seier, og det er usikkert om det blir anke.

- Vi kommer til å sette oss ned sammen med en advokat og vurdere hva som vil skje videre. Det virker som de ikke vet så mye om Playstation, for det er mye i dommen som er "hull i hodet", sier Stefan Hilt til digi.no.

Han driver nettbutikken Multimedia Import, som kom i fokus da de slo agentur-innehaver Egmont grundig på lansering av PS2 i Norge.
Hvis dommen får stå, betyr det at varemerker avgjør hvem som har rettighetene til domenenavn også i Norge.
Dommen, som ble kunngjort mandag, slår ifølge Bergensavisen fast at Hilt må betale erstatning og saksomkostninger på rundt 200.000 kroner, i tillegg til å tilbakeføre domenenavnet Playstation2.no til Sony. Han får ikke lov å eie domenenavn med ordet PlayStation, og må fjerne alle Playstation-logoer fra sidene sine.


- Dette vil få store konsekvenser for bransjen - det de sier er at det er ulovlig å broke logoen, men det gjelder jo alle nettbutikker og andre butikker også. Da får de fjerne alle fansider, og ta seg en tur innom alle butikker i Europa og ta vekk plakater og Playstation-dørmatter, sier en lettere oppgitt Hilt til digi.no.

Han mener likevel ikke det vil få store forretningsmessige konsekvenser for gutteromsfirmaet. - Vi har fått enorm oppmerksomhet fra denne saken, så det er ikke så farlig. Vi har penger å betale med, forteller han.

Hilt tror det er Egmont som står bak. Et opprinnelig forslag til forlik, der hilt skulle få 50.000 kroner for å gi fra seg navnet, ble avvist. - Vi kunne gått stille i dørene og tatt pengene, men vi sa nei. Det er Egmont som har presset på i denne saken - de liker sikkert ikke at vi driver med parallellimport. Det er jo forståelig at de fikk klump i halsen da vi lanserte Playstation 2 ett år før dem, sier han.

Hilt må betale Sony 75.000 kroner i vederlag, 50.000 kroner i erstatning og 69.000 kroner for gigantselskapets saksomkostninger. Om han da ikke anker.

Til toppen