BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sony og Sega kobler seg sammen

To av aktørene på TV-spillfronten kobler sammen konsollene sine over nettet, for heftigere spillopplevelser.

6. juni 2001 - 11:45

Spillbransjen blir stadig mer fokusert på nettspill, takket være mulighetene for å koble sammen spillere over hele verden via Internett.

Nå tar Sony og Sega det hele ett skritt videre, med en avtale om å spille sammen.

Avtalen om å la Segas Dreamcast-maskiner spille med eller mot Sonys Playstation2, er industriens første kryss-plattform-avtale, skriver Reuters.

De tidligere rivalene har snakket sammen siden januar, så samarbeidet kommer ikke som noen overraskelse.

Sega har omdefinert selskapet til programvareprodusent, etter at konsolldelen ble økset. Den øksede Dreamcast-konsollen ble lansert i 1999, og var den første som kunne tilby realistisk grafikk og nettspill.

Selskapet skal også være i samtaler med Nintendo og Microsoft, som begge forbereder seg på lansering av avanserte spillkonsoller - henholdsvis Gamecube og Xbox.

Avtalen er typisk for utviklingen på spillmarkedet, der produsentene slåss om å bli alt-i-ett-boksen for brukerne: Digital video-opptager, DVD-spiller, datamaskin, surfemaskin og spillkonsoll i ett, og herredømmet over sofakroken er etablert. Sony har den største markedsandelen her, og satser hardt på tilleggssnadder som nettilkobling, harddisk og diverse ekstrautstyr.

Nylig ble det kjent at selskapet skal lansere en konsoll som støtter programmeringsspråket Java.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.