JUSS OG SAMFUNN

Sony og Universal trykker "Play"

Sony og Universal har tatt enda ett skritt i retning av å tilby musikk på nettet. Samarbeidsprosjektet deres har fått ny ledelse, nytt navn, og en slags dato.

14. juni 2001 - 09:49

Plategigantene er på full fart inn på nettet. Etter en treg start, er de nå oppe i solid marsjfart, iallefall om man skal tro pressemeldingene.
Sony Music og Vivendi Universal har fåttt endel pes for manglende spesifikasjoner omkring plattformen for sitt nettmusikk-samarbeid, tidligere referert til som "Duet".

Nå har tjenesten fått nytt navn, nye sjefer og en slags tidslinje å forholde seg til. Startskuddet skal gå på nettstedet pressplay innen utgangen av sommeren, og det blir under ledelse av Andy Schoun og Michael Bebel.
Disse vil sikkert fortsette å kjempe kampen om oppmerksomheten, som allerede nå pågår mellom pressplay og tjenesten MusicNet.
MusicNet har endel tunge aktører på laget, som for eksempel AOL Time Warner, Bertelsmanns BMG, EMI og Napster. For ikke å glemme RealNetworks da, som skal sørge for at musikken kommer kopieringssikkert frem til lytterne.

MusicNet skal også lansere mot slutten av sommeren, og også her er det snakk om USA-lansering. Når tjenestene kommer til Norge er ikke godt å si, men bønda fra nord står nok ikke øverst på listene i de internasjonale plateselskapene.

De siste ukene har de to rivalene jobbet hardt for å kapre oppmerksomhet:


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.