Sony satser på Transmeta

Elektronikkgiganten Sony skal satse på andre prosessorteknologier i sine nye bærbare datamaskiner. Intel får konkurranse av både AMD og Transmeta.

Elektronikkgiganten Sony skal satse på andre prosessorteknologier i sine nye bærbare datamaskiner. Intel får konkurranse av både AMD og Transmeta.

Transmetas Crusoe-prosessor lover høy ytelse på minimalt energiforbruk, og har vært omgitt av mye hype og mange rykter. Selskapet, som må konkurrere med gigantene AMD og Intel om en plass i folks datamaskiner, inngikk nylig en avtale avtale med flere store maskinleverandører om bruk av Crusoe.

Prosessoren skal være spesielt nyttig i bærbare datamaskiner, da strømforbruk og kjøling krever mindre av maskinen enn andre prosessorer.

Nå sier Sony de skal levere sine bittesmå Vaio C1-maskiner med Crusoe fra neste høst, noe som gjør selskapet til det første til å lansere et produkt med Crusoe innebygd, skriver Asia Biz Tech.

Sony eier en del av Transmeta, som blant annet har Linux-mannen Linus Torvalds som en av sine ansatte.

I tillegg skal de utstyre en av Vaio-modellene med en prosessor fra AMD, for å kunne selge en rimeligere versjon av maskinen.

Sony har hittil kun brukt Intel-prosessorer i sine Vaio-maskiner, men Transmeta-planene skal ikke være forstyrrende for videre samarbeid mellom Sony og prosessorgiganten.

Selskapene har ikke offentliggjort data om prosessorhastighet eller andre spesifikasjoner, men Sony antar at Crusoe skal gi datamaskinene fordoblet batteritid på grunn av sitt spesielle design.

En representant fra Sony som ABT har snakket med, mener Crusoe vil trenge viftekjøling på grunn av Vaios spesielle kabinett, og at strømforbruket dermed ikke vil ligge så mye lavere en dagens modeller.

Til toppen