– Sony sliter med mobilsalget

Kommer til å kutte prognosene.

– Sony sliter med mobilsalget
Sonys nyeste flaggskip, Xperia Z3, har fått svært god mottakelse. Men er det nok? Bilde: Sony

Det ser ut til at Sony kommer til å nedjustere sine forventninger til salg av deres Xperia-mobiler, ifølge flere kilder.

I juli sa Sony at de forventet å selge 43 millioner Xperia-smarttelefoner i løpet av 12 måneders-perioden fram til mars 2015. Det var en nedjustering fra de 50 millionene de opprinnelig forventet.

Nå ryktes det at selskapet vil nedjustere prognosene ytterligere, mest sannsynlig i forbindelse med sin kvartalsrapport som vil legges fram den 31. oktober.

Nedjusteringen skal blant annet stamme fra Sonys ønske om å trekke seg delvis ut fra visse markeder. Selskapet vil slutte å selge sine rimeligste modeller i voksende markeder som Kina.

Den nye strategien vil være å fokusere på det høyere prissegmentet og færre modeller, uten å forsøke å dominere markedet. Sonys smartmobil-avdeling har, i likhet med Samsungs, slitt med både knallhard konkurranse fra Apple og fra rimelige kinesiske produkter.

Tidligere i høst offentliggjorde Sony at de vil kutte opptil 1000 stillinger fra smartmobil-divisjonen innen mars 2015.

Spørsmålet er om disse reduksjonene og en mer begrenset satsning på rimeligere modeller er nok til å snu Xperia-markedet. De nyeste modellene i serien, Z3 og Z3 Compact, er blitt svært godt mottatt, uten at det er avklart hvor godt de selger.

    Les også: