– Sony sliter med mobilsalget

Kommer til å kutte prognosene.

Sonys nyeste flaggskip, Xperia Z3, har fått svært god mottakelse. Men er det nok?
Sonys nyeste flaggskip, Xperia Z3, har fått svært god mottakelse. Men er det nok? (Bilde: Sony)

Kommer til å kutte prognosene.

Det ser ut til at Sony kommer til å nedjustere sine forventninger til salg av deres Xperia-mobiler, ifølge flere kilder.

I juli sa Sony at de forventet å selge 43 millioner Xperia-smarttelefoner i løpet av 12 måneders-perioden fram til mars 2015. Det var en nedjustering fra de 50 millionene de opprinnelig forventet.

Nå ryktes det at selskapet vil nedjustere prognosene ytterligere, mest sannsynlig i forbindelse med sin kvartalsrapport som vil legges fram den 31. oktober.

Nedjusteringen skal blant annet stamme fra Sonys ønske om å trekke seg delvis ut fra visse markeder. Selskapet vil slutte å selge sine rimeligste modeller i voksende markeder som Kina.

Den nye strategien vil være å fokusere på det høyere prissegmentet og færre modeller, uten å forsøke å dominere markedet. Sonys smartmobil-avdeling har, i likhet med Samsungs, slitt med både knallhard konkurranse fra Apple og fra rimelige kinesiske produkter.

Tidligere i høst offentliggjorde Sony at de vil kutte opptil 1000 stillinger fra smartmobil-divisjonen innen mars 2015.

Spørsmålet er om disse reduksjonene og en mer begrenset satsning på rimeligere modeller er nok til å snu Xperia-markedet. De nyeste modellene i serien, Z3 og Z3 Compact, er blitt svært godt mottatt, uten at det er avklart hvor godt de selger.

    Les også:

Til toppen