Sony velger Palm

Sony fant opp den første lommemaskinen - Sony Walkman. Selskapet kommer sent igang med lommedatamaskiner, men skal nå både samarbeide og konkurrere med Palm.

Seks millioner mennesker har kjøpt seg en Palm-maskin (over), noe som gir Palm Computing 76 prosent av markedet. Dette får trolig Bill Gates til å rive seg i håret og Sony-ledelsen til å bestemme seg for sin neste lommemaskin. På PC Expo-messen i New York i morgen skal selskapet vise frem sin første lommemaskin som de har utstyrt med Palm-operativsystemet, skriver Wall Street Journal.

På samme måte som Microsoft forsøker å bre seg inn på nye markeder med sin spillmaskin X-box, arbeider også Sony for å utvide sitt repertoar. Sony kan skryte av å ha startet kappløpet om hva slags maskin som skal ligge i din lomme. Med sin Walkman viste selskapet at det både var teknisk mulig å lage lommemaskiner og at folk ville ha dem.

Sony har lisensisert Palm-operativsystemet og mye av programvaren fra Palm, men har lagt inn flere tekniske nyvinninger i sine nye maskiner. Maskinene blir like store som Palms nyeste versjoner og kommer med enten farge- eller sort/hvitt-skjern. Sony-maskinene får også et fingerhjul for å bla og vil bruke Sonys MemoryStick-system for å utvide minnet.

Sony har lange tradisjoner på lydutstyr, men hva slags lydmuligheter de nye maskinene får er ikke kjent. Salget starter i juli i Japan og resten av verden utover høsten, lover Sony.

Til toppen