Sony: Vi forlater ikke smartmobiler

Mobilsjefen lover fortsatt satsning.

Sony: Vi forlater ikke smartmobiler
Sonys Xperia-mobiler blir som regel godt mottatt, men konkurransen er knallhard. Bilde: ORV

Det er ingen hemmelighet at Sonys mobilavdeling har slitt de siste årene, det har vært mange oppsigelser og salgstallene har skuffet, selv om Xperia-mobilene har stort sett blitt godt mottatt av kritikerne. Det har ofte vært spekulert i at Sony kommer til å kvitte seg med mobilavdelingen helt. 

Sjefen for selskapets mobilavdeling avviser imidlertid dette i et nytt intervju med magasinet Arabian Business. Hiroki Totoki, som leder Sonys mobilsatsning, forteller de kommer aldri til å selge eller forlate nåværende mobilbransje.

Les også: 975 må gå hos Sony i Sverige.

Han refererer til 2015 som det store overgangsåret, og regner med at situasjonen for avdelingen vil bli langt bedre i 2016. Innen utgangen av 2016 skal kostnadene reduseres med 30 prosent og antallet ansatte med 20 prosent, og planen for å redde Sony Mobile er allerede iverksatt. 

Totoki sier at spekulasjonene om salget av avdelingen stammer fra de store tapene i 2014, som ble blant annet forårsaket av at Sony kjøpte ut andelen til den gamle partneren Ericsson.

Ikke som Vaio-salget

Samtidig kvittet selskapet seg med PC-merket Vaio, men Totoki forsikrer at mobiler er en helt annen type marked enn bærbare maskiner. 

Tingenes internett er også noe som vil spille en stadig viktigere rolle i fremtiden, og ifølge Totoki er smartmobiler en integrert del av dette. Det er en av hovedgrunnene til at Sony vil forbli i dette markedet. 

Totoki innrømmer likevel at konkurransebildet er vanskelig, spesielt med ankomsten av kinesiske produsenter som leverer kvalitetsprodukter til lave priser. Sony Mobile-sjefen at den beste mulige brukeropplevelsen er nøkkelen til suksess, og det er noe selskapet kommer til å satse tungt på i tiden fremover.

Les mer: Slik skal Sony redde seg selv.

Brukeropplevelse og kroppsnære teknologier for tingenes internett er altså to viktige poenger for Totoki. Det er selvsagt naturlig at sjefen for Sonys mobile avdeling vil nekte for at selskapet vil slutte å lage mobiltelefoner, og love at de er i rute med reorganisering og restrukturering. Tiden får vise om Sony klarer å faktisk levere det de sier de skal.