Sony vil jobbe med droner

Men vi får mest sannsynlig ikke kjøpt dem.

Sony vil jobbe med droner
Sony og ZMP starter et nytt selskap som skal levere dronetjenester. Dronen på bildet har ingenting med det nye prosjektet å gjøre. Bilde: Eirik Helland Urke

Sony har bekreftet at de starter en underavdeling som vil jobbe med droneteknologier.

Det nye selskapet skal hete Aerosense, og det vil jobbe sammen med et annet Tokyo-basert selskap som heter ZMP, og som spesialiserer seg i autopilot-teknologier.

Aerosense stammer fra Sonys mobilavdeling – men selskapet retter seg ikke mot folk flest, og kommer i første omgang ikke til å lansere Sony-droner som vil selges kommersielt.

Les også: Droner skal overvåke kraftnettet.

Det er i stedet snakk om å satse på bedriftskunder og organisasjoner. Tjenester som vil tilbys er for eksempel inspisering av infrastruktur som eldes eller undersøkelser av vanskelig tilgjengelige landområder.

Kameraekspertise

Sonys viktigste bidrag blir å utstyre dronene med selskapets egne teknologier. Det er i hovedsak snakk om kamerasensorer, noe som Sony er ledende på. Selskapets sensorer finnes i dag i svært mange smartmobiler, inkludert iPhone og Samsung-modeller, og kameraavdelingen til Sony er blant de mest suksessrike delene av teknologigiganten.

Sonys mobilsjef, Hiroki Totoki, sier at poenget er å utforske nye muligheter utenfor de vanlige forbrukerproduktene og utvide tilbudet til bedrifter.

I tillegg til kamerateknologier vil Sony også bidra med øvrige sensorer og telekommunikasjonsutstyr, mens ZMP vil bygge inn sine løsninger for autopilot og annen automatisering.

Det er også meningen at dronene vil, via Sonys nettskytjenester, være koblet opp mot tingenes internett.

Les mer: Nå kan alle fotografere fra luften.

Sony ønsker helt klart å forsøke seg på nye markeder ikke minst for å fremme innovasjon internt hos selskapet som har slitt økonomisk i såpass mange år.  

Når alt kommer til alt vil Aerosense fokusere på å levere dronetjenester, ikke fysiske produkter, så sjansen er liten for å finne droner med Sony-logo i en lokal butikk.