Sony vil kverke bergensk domeneluring

Vestlendingen Stefan Hilt har tirret på seg bråk. Han sitter på domenet playstation2.no, og sa nei takk til 50.000 kroner fra Sony. Nå vil de ha det tilbake det i retten, og få Hilt dømt for misbruk av varemerke.

Vestlendingen Stefan Hilt har tirret på seg bråk. Han sitter på domenet playstation2.no, og sa nei takk til 50.000 kroner fra Sony. Nå vil de ha det tilbake det i retten, og få Hilt dømt for misbruk av varemerke.

Vestlendingen Stefan Hilt har lenge vært et irritasjonsmoment for Sony, som har måttet svelge at han blant annet lanserte Playstation2-konsollen i Norge lenge før de selv kunne gjøre det. De to braket denne uken sammen i retten i Bergen, over Hilts bruk av domenenavnet playstation2.no, skriver Bergensavisen.

Sony har tidligere tilbudt Hilt, som driver firmaet Multimedia Import fra gutterommet, 50.000 kroner pluss omkostninger for å få overta domenenavnet. Nå risikerer han millioner i saksomkostninger, men er ikke nervøs for det.

- Jeg lar meg ikke skremme av et selskap som Sony. Jeg vil statuere et eksempel, og vise at de store ikke uten videre kan presse de små aktørene, som meg selv, av banen, sier Hilt til avisen. Akkurat den tankegangen er det endel som har brent seg på før.

I tillegg til at Sonys advokater vil ha tilbake domenet, vil de ha ham dømt for misbruk av varemerker som Sony eier. Ifølge BA skal Hilt ha omsatt spillkonsoller for 600.000-700.000 kroner gjennom nettsidene. www.playstation2.no er hovedportalen for Hilts forretning, og han sier han er klar til å kjempe om retten til navnet. Dom i saken faller i august. Sonys advokater skal ha brukt mye tid på å prøve å overbevise retten om at Hilt benytter sidene til å omsette ulovlige produkter. På denne måten vil de vise at han skader selskapets varemerker, skriver BA.

Multimedia Import reklamerer med både løse brikker brikker og ferdig modifiserte spillkonsoller som kan takle alt av DVD-soner og såkalte "backup-spill", altså spill som er kopiert og brent på CD-R, noe som er egnet til å irritere både konsollprodusenter, spillprodusenter og filmbransje. Playstationagenturet innehas av Egmont Entertainment AS, som tidligere har gått ut og advart mot kjøp av Hilts spillkonsoller.

Til toppen