JUSS OG SAMFUNN

Spanske Terra kjøper Lycos

For første gang har et europeisk selskap kjøpt en av de amerikanske Internett-gigantene. Spanske Terra skal betale 100 milliarder kroner, men finansmarkedet tror ikke på fusjonen.

18. mai 2000 - 10:05
TerraTelefónicaLycosFast.

Les:
Spanjoler vil overta Fast-partner
Rykter om europeisk storfusjon à la AOL/Time Warner
Lycos' aksjekurs steg 20 prosent da ryktene om oppkjøp begynte å spre seg tidligere i uken, men falt rett ned igjen da overtakelsen var et faktum. Finansmarkedet har åpenbart ikke tro på at Terra vil lykkes med oppkjøpet. Årsaken skal være at Terra er spansk og har hittil fokusert på ekspansjon i Latin-Amerika, noe de nå vil dreies bort fra i fusjonsarbeidet med engelsk-språklige Lycos.


Det nye selskapet skal under navnet Terra Lycos Inc. samarbeide om innhold på tvers av plattformer. Terras hovedeier Telefónica (67 prosent av aksjene) er Spanias største selskap, og har i følge pressemeldingen mer enn 2 millioner kunder som kjøper Internett-forbindelse av selskapet.

Selskapet er basert i Spania, men er kommet i gang i mesteparten av Latin-Amerika og USA. Gjennom Telefónica har selskapet adgang til 60 millioner brukere på telefonselskapets tele-, bredbånds-, satellitt- og trådløse nettverk.

Analytikere setter også spørsmålstegn ved hvordan man skal blande de to vidt forskjellige forretningsmodellene og kulturene sammen, skriver amerikanske medier.

Horisontal integrasjon har gitt Lycos én på snuten før. Portalen skulle fusjonere med USA Networks i 1999, og lage et selskap med både innhold, e-handel og infrastruktur, men avtalen krasjet da analytikerne kritiserte prosjektet og aksjeeierne motsatte seg USA Networks' tilbud. Les egen sak: USA Networks dropper kjøp av Lycos.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.