JUSS OG SAMFUNN

Sperret privat hjemmeside

På privat initiativ ble en ansatt i Telenor Nextel og en ansatt i Scandinavia Online enige om å stenge en hjemmeside. Siden inneholdt informasjon om hvordan nettbrukere kunne spare penger på telefonregningen. Nå beklager både SOL og Nextel hendelsen.

Morten Øverbye
29. des. 1997 - 15:43

- Denne siden skulle ikke vært stengt. Det har den vært siden lørdag formiddag, og det arbeides nå med å få åpnet den igjen, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel AS til digi.no.

Det var etter en epostutveksling mellom en ansatt i Nextel og en ansatt i Scandinavia Online, at hjemmesiden til Kenneth Pedersen i Kristiansand ble sperret. Siden inneholdt en oversikt over Nextels lokalnoder, slik at nettbrukere skulle kunne benytte seg av selskapets helgetilbud om å ringe fjerntakstsamtaler av ubegrenset varighet for 15 kroner.

Selv hadde Pedersen sittet oppkoblet til Internett i 33 timer for 15 kroner. Det vanlige 810-nummeret Nextel-abonnenter benytter for å koble seg opp til Internett var unntatt fra kampanjetilbudet, så Pedersen reklamerte derfor for idéen sin på ulike nyhetsgrupper på Internett, noe som førte til at hjemmesiden fikk 830 treff i de to dagene den var oppe.

- Men at jeg la ut lista over nodene på hjemmesiden min, slik at også andre kunne benytte seg av tilbudet, likte Nextel dårlig, så de bare stengte siden, sier Pedersen til digi.no.

Det var en ansatt i Telenor Nextel som på privat initiativ tok kontakt med en ansatt i Scandinavia Online for å sperre siden. Ifølge Cartridge hadde ingen av de to fullmakt til å få siden sperret, noe den like fullt ble.

- Det skulle ikke ha skjedd. Vi får ta det på kontoen for arbeidsuhell og bare beklage overfor brukeren, sier Cartridge og understreker at dette på ingen måte er offisiell politikk fra Telenor.

Også informasjonsdirektør Lasse Gimnes i Scandinavia Online beklager overfor digi.no at den aktuelle hjemmesiden har blitt sperret.

- Det er gjort en tabbe hos oss internt i SOL, som vi arbeider med å få rettet opp, sier han.

- Betyr det at ansatte i SOL har mulighet til å redigere og sperre brukernes sider på privat initiativ?

- Det betyr at det er en del som har mulighet til å gjøre det. Vi skal se på rutinene for at dette ikke skal skje igjen, sier Gimnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.