Spill Atari på mobilen

Hvis du føler trang til å navigere frosker over motorveien, eller smadre asteroider, er det håp: Atari-spill kommer snart til mobiltelefonen.

Svenskene i Synergenix har lansert en mobilspillplattform som skal gi deg alskens spill på telefonen. Hittil har deres programvareutviklings-sett (SDK) blitt lastet ned over 300 ganger, og det har kommet alt fra sportsspill til Atari Classic-spill. Om de virkelig har fått ut Frogger og andre klassikere, står det for øvrig ingenting om i pressemeldingen.

Les også

Spill Nintendo på mobilen
Java-videospiller til mobilen
Nokia vil kapre mobilspillene, kan splitte Java
Markedsføring gjennom spill

Spillplattformen heter "Mophun", og finnes hittil bare på SonyEricssons nye T300-telefon. Spillene er følgelig i farger, og selskapet lover at plattformen vil være å finne på andre mobiltelefon-modeller etter hvert.

- Nå når det finnes mobiltelefoner som minner mer om en konsoll laget for spill, har industrien blitt mye mer interessant. Nå kommer vi til å få se spill som er grafisk interessante og med et tydelig sluttbrukerfokus, sier sjef for Synergenix Interactive, Per Österberg.

For mer informasjon om spillene, sjekk Mophun.com (åpner i nytt vindu). SonyEricssons T300 er lillebroren til T68 og T68i, men inneholder en rekke av de samme teknologiene som har gjort denne til en höjdare. Fargeskjerm, GPRS, MMS-støtte og joystick er noen av kvalitetene, og spesielt sistnevnte skulle vel ha litt å si for spillfølelsen når asteroidene begynner å smelle ned rundt ørene på deg.

Til toppen