Spionprogrammet som ser alt du gjør

Utro tjenere i bedriften? Barn med uheldige nettvaner? Mistanker om at kjæresten laster ned alskens svineri og flørter vilt på IRC? Her er programmet som avslører dem.

Spionprogrammet Spector tar kontinuerlig skjermbilder av datamaskinen det er installert på. Det lagrer informasjon om alle nettsteder som besøkes, alle programmer som startes, alle tastetrykk og all inn- og utgående e-post. Noe som kan gjøres hvert eneste sekund datamaskinen er i bruk.

Programmet skal brukes til å overvåke databruk, og selskapet reklamerer, ved hjelp av en snasen flash-presentasjon, med hvor enkelt det er å avsløre utro partnere så lenge Spector er installert.

Illustrasjonen viser hvordan dama til Tom finner ut at han har avtalt møte med en 23 år gammel blondine han har møtt på pratekanal.
Takket være Spector slipper hun å lete etter leppestiftmerker på skjorta for å avsløre ham, men kan hive stæsjet hans ut gjennom vinduet med en gang, uten å måtte føle et eneste sekunds tvil om hans svikefulle legning.

Programmet selges av SpectorSoft Corporation i Florida, som også leverer eBlast, et program som jobber sammen med Spector slik at du kan få sendt all informasjon om hjemmedatamaskinen til jobben, eller en annen PC.


- Hvis et barn eller en ansatt vet at deres aktiviteter kan bli spilt inn og avspilt på et senere tidspunkt, er det mere sannsynlig at de vil prøve å unngå upassende aktiviteter, uttalte visemarkedssjef Doug Fowler i en pressemelding for en tid tilbake.

Han sier også at selskapet oppfordrer de som kjøper programmet til å la alle andre vite at PC-en er smekkfull av programvare som overvåker hvert minste tastetrykk.

- Programmet er ikke laget for å invadere privatsfæren til folk. Det er laget for å oppmuntre folk til å bruke PC-en ansvarlig og korrekt, sier Fowler videre i pressemeldingen.
Til toppen