Spionvare-konge skal legge om

Under press fra nytt lovverk, skal Claria, selskapet bak spionverstingen Gator, nå legge om.

Under press fra nytt lovverk, skal Claria, selskapet bak spionverstingen Gator, nå legge om.

Gator er et av de mest utbredte spionvare-programmene med påståtte 40 millioner "brukere" som får skjermene fylt av popup-annonser.

Nå skal Claria/Gator legge om, forteller selskapet i intervjuer med amerikanske medier. det selskapet ikke forteller er at dette neppe skjer frivillig. Nye lovverk rammer nå spionvare-aktørene med både søksmål, bøter og trussel om fengselsstraff. (Se saker i boksen til høyre)

Det nye lovverket er etter alt å dømme drivkraften bak at Claria skal stoppe popup-annonsene, men man gir seg ikke helt.

Hittil har Gator overvåket surfevaner og så servert annoser ut i fra hvilke nettsteder du besøker. Det siste skal det bli slutt på, men overvåkningen vil fortsette.

Gator skal fortsette å samle inn statistikk om brukeres nettvaner. Er du smittet av Gator og besøker mye nettbutikker med IT-varer, vil du i fremtiden få servert IT-annonser på en rekke andre typer internasjonale nettsider du besøker. For Claria skal kjøpe annonseplass og vise sine målrettede annonser.

Claria skal introdusere Behaviorlink, det nye annonse-systemet, i april, forteller selskapet. Selskapet hevder at hele 1400 selskaper har inngått et samarbeid med dem allerede.

Til toppen