Splitter nye Office kan testes av alle

Prøveversjon er sluppet.

Splitter nye Office kan testes av alle
Fritt frem for å teste nye Office. Bilde: Microsoft

For noen måneder tilbake slapp Microsoft den første testversjonen av nye Office 2016, som var i hovedsak myntet for utviklere og bedrifter. 

Nå er en mye mer omfattende utgave tilgjengelig, som kan testes av alle og som er mer representativ for det ferdige produktet. 

Microsoft påpeker at selv om de har i løpet av det siste året lansert stadig flere mobile applikasjoner til stadig flere plattformer, og selv om de har modernisert Office-opplevelsen til å passe bedre med dagens virkelighet, har de heller ikke glemt røttene sine: Tradisjonelle kontorpakker for desktop-brukere. Det er det Office 2016 skal være.

Les også: Nå kan bedriftene teste nye Office.

Blant nyhetene som nevnes er mer fleksibel tilgang til dokumenter som ligger i nettskyen, spesielt Outlook vil ha støtte for å automatisk legge til vedlegg fra OneDrive-kontoen, uten å forlate applikasjonen. 

Det kommer også støtte for samarbeid mellom flere brukere i sanntid, også på desktop-applikasjoner. Dette kommer i første omgang til Word.

Mer analyse

Det bakes inn maskinlæring og analyseverktøy også: For eksempel et nytt søkeverktøy kalt TellMe, skal gjøre det mye enklere å aktivere kommandoer i Word, PowerPoint og Excel. Clutter skal rydde opp i Outlook og Insights skal gi ytterligere informasjon når man jobber med dokumenter. 

Det bygges også inn nye verktøy for dataanalyse i Excel, for enklere datamodellering, nye grafer og tilgang til trendanalyser. 

Mange nye sikkerhetsverktøy og administrasjonsmuligheter blir også inkludert.

Les også: Avduket testutgave av Office for Mac.

Den nye pakken kan altså lastes ned av alle, enten de har Office 365-abonnement eller ikke, og den skal fungere på Windows 7, 8 og 10. Man må imidlertid avinstallere dagens Office 2013 fra den aktuelle maskinen, da de to versjonene ikke kan kjøres samtidig. 

Testversjonen vil jevnlig oppdateres i tiden frem mot lansering, som skal skje i høst. Ellers kan man vente seg en berøringssentrisk versjon av Office som er utviklet spesielt for Windows 10, og en Mac-utgave av Office 2016 er også under testing i disse dager.