Spøkelser i Windows XP

Har du opplevd "spøkelser" i Windows XP? Nå er de avslørt. En forhandlerkonfigurasjon gjorde at operativsystemet oppførte seg mildt sagt merkelig.

Endel hjemmebrukere som kjøpte PC med Windows XP ferdig installert, har opplevd spøkelser på maskinene sine. Noen har opplevd at maskinen selv legger inn ord i tekstdokumenter de jobber med, andre har sett menyer og verktøylinjer åpne og lukke seg i alle retninger, uten å ha rørt en finger.

Nå viser det seg at det stemmer. Det er stemmestyringen som er blitt installert og påslått uten deres vitende, slik at maskinen har ståttt og lyttet etter enhver lyd brukeren har laget, og reagert deretter når det har vært lyd i nærheten av mikrofonen.
Ifølge New Scientist har Microsoft gått ut med denne forklaringen på spøkelsesfenomenet. En talsmann for selskapet sier de hittil bare har fått rapporter om at dette har skjedd i USA.


- Når jeg kjører XP er det akkurat som et spøkelse tar over, og verktøylinjer, valg et cetera som jeg ikke har bedt om stadig spretter opp, skriver en hjemsøkt bruker på en nyhetsgruppe New Scientist har skummet.

Han har også opplevd at maskinen selv setter inn bokstaver når han jobber med tekstdokumenter.

 

Til toppen