Spray vil ha dine megabytes

Spray vil inn på markedet for Internett-basert lagring for vanlige nettbrukere, og lanserer nå en tjeneste for deg som trenger å lagre 500 MB et eller annet sted.

Spray lanserer nå nettlagring for vanlige brukere. Leid harddiskplass på nettet har eksistert lenge, det er bare de siste årene at man har begynt å ta betalt for denne typen tjenester.

Spray skal ta fra 49 til 299 kroner måneden for 50-500 MB plass, og mener med dette å presentere en løsning for alle dem - om det nå er så mange - som sliter med disketter og CD-plater, som det antydes i pressemeldingen.

Fordelen er selvfølgelig at en kan få adgang til sine filer hvorsomhelst i verden, fra en hvilken som helst Internett-oppkoblet datamaskin, en tjeneste som også er tilgjengelig gjennom for eksempel FreeDrive, Eiostorage.com og for Apple-brukere gjennom tjenesten iTools.

Et av poengene er at materiale på kontoen kan deles med andre, uten at disse trenger brukernavn eller passord. En sender eller legger bare ut en lenke, og så kan brukerene hente en spesifikk fil ned til maskinen sin.

- Vi går via et annet selskap som har gjort dette lenge, så vi har bare tilpasset det for våre medlemmer, i Spray-skala som man kan si, sier Fredrick Pallin til digi.no.

Han er ikke bekymret for mulighetene til misbruk av tjenesten. Sprays hjemmesidetjeneste i Norge ble stengt etter at de oppdaget at lagringsplassen de tilbød ble misbrukt av snedige pornosniker.

- Det går egentlig ikke å granske materialet folk legger inn i tjenesten, like lite som Toshiba kan kan gjøre noe med hva folk legger på datamaskinene de produserer. Men vi vil selvfølgelig være behjelpelige med etterforskning om noen legger ut ulovlig materiale, sier han.

Det er ingen grenser for hvor mye trafikk en kan påføre tjenesten, så det er bare å laste opp og ned av hjertens lyst.

- Denne tjenesten er optimal om man for eksempel skal sende powerpoint-filer, som kan være opp i 30 MB, mellom forskjellige maskiner, mener Pallin.

Til toppen