BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spredning av serienummer var SMS-blunder

SMSfun har nå sjekket sine tjenester og funnet ut en test-kode de hadde brukt, ikke var fjernet - slik at et OfficeXP-serienummer bare var en tekstmelding unna.

20. juni 2002 - 15:15

"SMSfun ble i dag gjennom digi.no gjort oppmerksom på at tjenesten SMS Serials gav ut en kode til Microsoft Office XP. SMSfun stengte umiddelbart tjenesten for å finne ut hva som hadde skjedd", skriver daglig leder Atle Hauge i en pressemelding.

Det viste seg at en kodelinje som testet tjenesten uten å gå veien gjennom databasen, ikke var fjernet. Dette resulterte i at koden "officexp" returnerte en lisenskode som kun var ment som en test. I tillegg til oppmerksomheten saken har fått i mediene i dag, er det kun tre mobilnummer som har hentet ut denne koden, den 12. og 13. juni i år.

SMSfun har nå korrigert denne feilen og åpnet tjenesten igjen. Daglig leder Hauge presiserer at feilen kun var knyttet til OfficeXP.

"Tjenesten 'SMS Serials' fra SMSfun as er et produkt hvor man på en sikker måte skal kunne fjernlagre viktig informasjon som programkoder og lignende. Man kan så påkalle slik informasjon etter behov, slik at man slipper å gå rundt med dette på seg. Tjenesten er således på ingen måte et sted hvor man kan utveksle linsenskoder eller annen informasjon mellom brukere", skriver Hauge videre.

digi.no ble tipset av en årvåken leser, som også hadde sagt fra til Microsoft om saken. Microsoft har satt advokat på saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.