BEDRIFTSTEKNOLOGI

SSB bruker åpne filformater

Gisle Hannemyr kritiserer Statistisk sentralbyrå for å legge ut Excel-filer, undeforstått at vi ikke benytter åpne formater. Det er en sannhet med modifikasjoner, mener web-leder Jan Bruusgaard i SSB.

Jan Bruusgaard
1. nov. 2002 - 15:22

Vi har på vår web nå over 30.000 tabeller i html, som er åpent format. Om filen finnes i Excel på vår web så vil den samme tabellen samtidig finnes i html. I tillegg gir vi i mange tilfeller tabeller i andre åpne formater, som semikonseparert og pc-axis i stedet for Excel, som en ekstra tjeneste.

Jeg gjorde en opptelling på vår web som viste at vi hadde 13.300 filer i Excel-format. Jeg kan garantere at over 13.000 av disse samtidig er tilgjengelige i html. Av disse er mye over halvparten filer fra ulike gamle årganger av Statistisk årbok.

I prinsipp er vi i Statistisk sentralbyrå fullstendig enige med Hannemyr om at staten og det offentlige bør benytte åpne formater, og vi mener vi praktiserer dette.

En av grunnene til at vi har laget filer i Excel er historisk. Statistisk sentralbyrå bruker mellomrom som tusenskilletegn. Inntil Excel 2000 kom ut med sin web-spørring, hadde mange brukere store problemer å importere slike html-filer inn i Excel.

Les også de første artiklene i saken:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.