Test: virtualisering

Stadig bedre Windows 10-virtualisering

VMware og Parallels med nye pakker.

Stadig bedre Windows 10-virtualisering
Windows 10 på El Capitan via Fusion 8. Bilde: VMWare

Å kjøre Windows i en virtuell maskin er en relevant løsning for mange, for eksempel Mac-brukere som trenger rask tilgang til Windows-programvare uten å installere en egen partisjon.

Det finnes i hovedsak to løsninger for dette, Parallels og VMware Fusion, og begge selskapene har i det siste sluppet nye versjoner av programvaren sin med full støtte for nye Windows 10.

Les også: Nå blir fjernstyring av pcen mye enklere

VMwares Fusion 8 ble akkurat lansert, og har med seg flere interessante muligheter. For eksempel gir programvaren tilgang til den virtuelle assistenten Cortana selv om Fusion kjører i bakgrunnen, slik at man kan snakke med assistenten mens man jobber med Mac-programmer.

Nye teknologier

Fusion 8 skal også være tilpasset kommende OS X El Capitan, og det er også støtte for de største iMac-modellene med 5K-skjerm. El Capitan-støtten innebærer også at det er mulig å teste betaen av det kommende operativsystemet i den virtuelle maskinen.

Det loves også merkbare ytelsesforbedringer, opptil 65 prosent raskere i OpenGL og 15 prosent raskere i DirectX 9.

VMware Fusion har en unik mulighet, og det er såkalte Unity-modusen, som lar brukerne kjøre Windows-applikasjonen på en måte som fremstår integrert i OS X – man ser applikasjonene, men de virker som om de er en del av Mac-miljøet.

Bare forrige uke ble den nyeste versjonen av konkurrenten Parallels lansert – Parallels 11 har også en funksjon som lar brukerne plassere Cortana direkte på Mac-skrivebordet, samtidig som det også loves enda bedre integrasjon av de to operativsystemene, bedre ytelse og mer effektiv batteribruk.

Les også: Dette er VMware Horizon 6

Med to velfungerende virtualiseringspakker som nå har full støtte for Windows 10 på Mac ser det ut til at det er enklere enn noensinne å blande de to operativsystemene sammen.