Stadig flere foretrekker åpent meldingsprogram

Det ser ut til at forbrukerne liker åpne standarder. Beskjedprogrammet Trillians popularitet har eksplodert, på bekostning av Microsoft og Yahoo!

Det ser ut til at forbrukerne liker åpne standarder. Beskjedprogrammet Trillians popularitet har eksplodert, på bekostning av Microsoft og Yahoo!

E-post er kanskje den mest populære aktiviteten på Internett, men beskjedsending via programmer som Yahoo Messenger, MSN Messenger, ICQ og lignende er svært populære, med sin øyeblikkelige samtaleform og enkle design og bruk.

Men forbrukerne er tydeligvis lei av å bli sperret inn av Microsoft, Yahoo!, America Online og de andre IM (instant messaging)-leverandørene, for åpne alternativer eksploderer nå i popularitet.

Trillian, et program som kan koble seg til både Yahoo!, MSN, AOL og ICQ, hadde i februar i år 344.000 unike brukere. Jupiter Media Metrix anslår at Trillians popularitet vil ta av ganske solid, og legger til grunn at antallet brukere hadde økt til hele 610.000 allerede i april.

Dette er en økning på 77 prosent, og Jupiter spår, ifølge Nua Internet Surveys, at åpenheten i forhold til andre IM-tjenester vil gjøre Trillian til en suksess.

For Mac OS X-brukere kom det nettopp en utgave av MSN Messenger. Yahoo!s beskjedprogram finnes også for denne plattformen, men mange brukere synes det er hakket bedre å bruke for eksempel Fire.app, som kobler seg til all slags nettverk og ikke fyller maskinen din med ting du ikke vil ha der.

For Mozilla-brukere skal det være en utgave av Jabber under utvikling, med navnet JabberZilla. For generell informasjon om beskjedapplikasjoner, sjekk Yahoos katalogsider om emnet.

Til toppen