Standard for PC-kopling til mediespillere

Microsoft vil lansere en pakke som standardiserer all kopling mellom eksterne mediespillere og PC-er.

Microsoft vil lansere en pakke som standardiserer all kopling mellom eksterne mediespillere og PC-er.

Windows Media Connect ble kunngjort på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar, for lansering innen julesesongen. Produktet vil få ytterligere forhåndsomtale på en messe i Los Angeles neste uke, skriver Wall Street Journal. Programvaren er nedfelt i en ny utgave av Microsofts webtv-boks «MSN-TV» som ble lansert i USA i går. Hensikten med den er å standardisere alt samspill mellom Windows-PC-er, nettbasert innholdsdistribusjon og alle slags mediespillere, fra tv-bokser til bærbare enheter. Forbrukeren skal kunne fjernstyre avspilling av musikk og video på en PC hvor som helst i boligen, fra der musikkanlegg, tv og hjemmekino er installert.

    Les også:

Det innebærer at Windows Media Connect også definerer viktige standarder for leverandører av spillere og innhold. Pakken automatiserer prosessen der PC-en og spilleren oppdager hverandre og oppretter en forbindelse. Den tar seg videre av rettighetsstyringen fra innholdsleverandøren.

I USA tilbys spilleren Rio Carbon for nedlasting fra blant annet den nye kopisperrede abonnementstjenesten til Napster, i samsvar med Microsofts normer.

Windows Media Connect bygger på erfaringer Microsoft har høstet fra de spesielle stue-PC-ene med Windows Media Center, en multimedieutgave av Windows XP som ennå ikke er kommet til Norge.

Et annet medlem av den samme produktfamilien er Media Center Extender, en tilleggsboks til tv som virker i samspill med Media Center-PC-er, slik at de spesielle menyene på PC-en for å velge musikk- eller videofiler for avspilling, også kan vises på tv-en.

Denne formen for fjernstyring med menyer på tv-en, står sentralt i Windows Media Connect. På messen i Los Angeles vil det vises en rekke apparater med automatisk oppdagelse og tilkopling til PC-er med Media Connect, og som kan fjernstyres til å hente og spille av filer på PC-en.

Pakken legger bare opp til å støtte et utvalg formater. Blant dem Microsoft har nevnt hittil er lydformatene WMA, MP3 og PCM, videoformatene WMV, MPEG-2, MPEG-1 og AVI, og bildeformatene JPEG, GIF, PNG, BMP og TIFF. Store hull i dette utvalget er videoformatene til Apple (QuickTime) og RealNetworks.

Til toppen