Star Wars på DVD, advarsler fra Lucas

George Lucas skal omsider slippe Star Wars episode én på DVD. Samtidig svinger Lucasfilm pisken over kopihaiene.

16. oktober skal George Lucas og Lucasfilm slippe DVD-platen med Star Wars Episode I.

Dette er første gang en Star Wars-film slippes på DVD, og Lucas lover mer enn seks timer med ekstra materiale på dobbel-disken. Den skal slippes samtidig over hele verden, ifølge en pressemelding.

Platene skal også inneholde kommentarspor fra Lucas, producer Rick McCallum og en rekke andre sentrale medarbeidere, i tillegg til en dokumentarfilm, forskjellig Internett-lansert stoff og gallerier med plakater, bilder og en hel del annet snadder.
Prisen i USA blir $29.98, noe som skulle tilsvare i underkant av 280 kroner i dagens kurs.


Samtidig advarer Lucasfilm, på det offisielle nettstedet StarWars.com, om at det er strengt forbudt å lage sine egne versjoner av Star Wars-filmene.

Selv om vi setter pris på fansens entusiasme generelt, så er det copyrightbrudd å lage, kopiere og/eller distribuere redigerte versjoner av Star Wars. Det er ulovlig, skriver Lucasfilm.

Det ser dermed ut som det kan bli vanskelig å få sett filmen uten den irriterende Jar-Jar Binks, som er så uheldig å ha fått mange SW-fans mot seg. Selv om DVD-plater inneholder mye fleksibilitet når det gjelder valg av kameravinkel og lignende, er det vel heller tvilsomt om man kan velge bort figurer i filmen.

Til toppen