BEDRIFTSTEKNOLOGI

Startpakke for tingenes internett

Slik skal alle kunne koble seg opp.

Slik ser pakken ut, med de to kortene som følger med.
Slik ser pakken ut, med de to kortene som følger med. Bilde: ARM
25. feb. 2015 - 11:20

Tingenes internett er stadig mer relevant, og stadig flere enheter får sensorer, tilkoblingsmuligheter og annen elektronikk.

Inngangsterskelen kan imidlertid være høy for mange, da det å koble opp et hverdagslig produkt til nettet kan innebære kompatibilitetsproblemer og andre utfordringer.

Nå skal det gjøres enklere takket være et nybegynnersett som IBM og ARM er i ferd med å lansere. Dette er en brukervennlig pakke som inneholder alt man trenger for å koble en enhet opp til tingenes internett.

Pakken består av to deler: Et kretskort med ARM Cortex M4-prosessor og minimalt med RAM, som skal dedikeres til ett enkelt formål, samt et sensorkort.

Sensorene på kortet måler temperatur og bevegelse, og det er inkludert små kontrollerknapper, en liten joystick, et LED-lys og en liten skjerm.

De to komponentene kan settes sammen og kobles til nettet via en Ethernet-kabel og sammen med annet utstyr via USB.

Rett til skyen

Etter at man har koblet opp sensorene får man anledning til å knytte seg til IBMs nettverk for tingenes internett - det består av en portal der man autentiserer og registrerer oppsettet, og får deretter tilgang til analyseverktøy og nettskybaserte systemer som sender kommandoer til enheten. Tjenesten heter IBM Bluemix.

IBM sier at man skal kunne sette opp sensorene og være oppkoblet til Bluemix på rundt tre minutter.

Entusiastene kan selv utvikle applikasjoner i en rekke programmeringsspråk som skal kunne snakke sammen med de tilkoblede enhetene, og knytte dem opp mot Bluemix.

Meningen er å demokratisere utviklingen av tingenes internett, slik at mindre selskaper, oppstarter og andre interesserte kan delta. Det snakkes allerede om fremtidige versjoner av startpakken, med for eksempel mobilnett-tilkobling og WiFi-støtte.

Det er foreløpig uavklart hvor mye pakken skal koste, men BBC skriver at det ikke vil være dyrere enn 200 dollar (ca 1500 kroner) og at den vil komme i salg i løpet av noen måneder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.