TELEKOM

- Staten bør overta Telenors fiber

Per Olaf Lundteigen (Sp) vil skille ut nettet i et uavhengig selskap.

27. mars 2009 - 10:55

Staten bør kjøpe ut Telenors fibernett og opprette et eget selskap som forvalter denne infrastrukturen. Det foreslår Sps finanspolitiske talmann Per Olaf Lundteigen ifølge Aftenposten.

«Bredbånd til alle» har vært et valgkampløfte fra Senterpartiet ved flere valg. Nå har 99,8 prosent av norske husholdninger tilgang til bredbånd.

Senest i går gikk regjeringen ut med 83 nye millioner for å sikre den siste resten av befolkningen et bredbåndstilbud.

    Les også:

Mange i SP mener imidlertid at denne typen offentlige tilskudd ikke sikrer godt nok bredbånd for alle.

- Det vil være samfunnsøkonomisk og billigst for kundene at det bygges ut et fibernett for hele landet, slik som med strømnettet og veinettet, foreslår partiets distriktspolitiske utvalg.

Finanspolitisk talsmann Per Olaf Lundteigen i Sp mener fibernettet bør eies av staten, slik som med strømnettet og veinettet. (Foto: Senterpartiet) <i>Bilde: Senterpartiet</i>
Finanspolitisk talsmann Per Olaf Lundteigen i Sp mener fibernettet bør eies av staten, slik som med strømnettet og veinettet. (Foto: Senterpartiet) Bilde: Senterpartiet

Utvalget, som ledes av Lundteigen, mener nettet skal eies av det offentlige, mens ulike tilbydere kan konkurrere om innholdstjenester.

Sps distriktspolitikere foreslår at det fysiske nettet til Telenor skilles ut i et eget selskap og kjøpes opp av staten.

Forslaget er allerede avvist av flertallet i partiets sentralstyre, skriver Aftenposten. Men fire av 13 går inn for en slik løsning, og derfor er det ventet debatt om saken under partiets programbehandling på landsmøtet kommende helg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.