Staten lanserer telekalkulator for å presse prisene

Neste uke lanserer Post- og teletilsynet sitt nye våpen for å presse ned teleprisene.

Neste uke lanserer Post- og teletilsynet sitt nye våpen for å presse ned teleprisene.

Stortinget, Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynets telepolitikk har ett mål om dagen; få ned prisene.

Bransjen selv, frontet av mektige Telenor, forsøker å bremse så godt de kan, men nå kan bransjen miste et av sitt beste våpen - forvirrende og ikke-sammenlignbare priser. Ulike bindingsperioder, ditto innmeldingspriser, egne priser for å ringe i eget nett kontra til andres - dette er bare noen av prisfaktorene som påvirker totalprisen.

Med et sviende ris bak speilet, har Post- og teletilsynet "overtalt" alle norske teleoperatører til å supplerer priser til flere nye "telepris-kalkulatorer". Neste torsdag skal tilsynet lansere nettstedet www.telepriser.no der du vil finne tre kalkulatorer som lar deg sammenligne og regne ut priser for bruk av mobil, fastlinje og Internett, får digi.no vite av tilsynet.

- Det er vanskelig for vanlige folk å innhente og sammenligne priser i dag, sier informasjonssjef Anne Marie Storli i Post- og teletilsynet overfor digi.no.

I motsetning til enkelte andre tjenester, vil www.telepriser.no ha oppdaterte priser, for teleselskapene skal selve melde inn priser og tilbud. De vil dog bli sjekket før tilsynet publiserer dem.

Til toppen