IT-BRANSJEN

Staten vil kutte i konsulentbruken

Brukte 12 milliarder i 2020.

Kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) varsler at spesielt kjøp av tjenester fra kommunikasjonsbransjen skal ned.
Kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) varsler at spesielt kjøp av tjenester fra kommunikasjonsbransjen skal ned. Foto: Are Thunes Samsonsen
28. des. 2021 - 07:52

I 2020 brukte staten 12 milliarder kroner på konsulenttjenester. Nå gir regjeringen for første gang departementene instruks om å redusere konsulentbruken.

I et tildelingsbrev – det sentrale styringsinstrumentet fra departement til underliggende virksomheter – understreker kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) at spesielt kjøp av tjenester fra kommunikasjonsbransjen skal ned.

Gram sier til Aftenposten at regjeringen har en klar politisk prioritering om å kutte i konsulentbruken.

– Det er en form for instruks. En marsjordre fra regjeringen til statlige virksomheter om å redusere og foreta en kritisk vurdering av bruken av konsulenter, sier Gram.

I 2020 brukte staten 12 milliarder kroner på konsulenttjenester, ifølge statsråden. Det tilsvarer 10 prosent av det totale lønnsbudsjettet i statsforvaltningen, noe Gram beskriver som veldig høyt.

Riksrevisjonen har også tidligere kritisert konsulentbruken i staten.

– Fortolkningen til Personvernnemda tar fra oss et viktig virkemiddel i møte med store internasjonale selskaper, sier Line Coll, som er direktør i Datatilsynet.
Les også

Meta og Facebook vant fram – kan ikke ilegges dagbøter fra Datatilsynet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.