Steganografi skal lure nett-sensuren

Demokrati-aktivister i sensur-hungrige land skal snart få hjelp. Hacktivismo-gruppen lanserer om få uker et Explorer-tillegg som gjemmer dine hemmeligheter og sletter dine spor.

Det nettleserbaserte programmet Camera/Shy skal gjemme dine hemmeligheter ved hjelp av steganografi. Tanken er at demokratiforkjempere i Burma, Kina og andre utsatte steder skal kunne pakke inn informasjon de vil spre, på en enkel måte, og skjule den godt for myndighetenes overvåkere.

Camera/Shy er konstruert av HacktivismoCult of the Dead Cow (cDc). cDc har også tidligere markert seg med initiativer for å bekjempe sensur og tilrettelegge for ytringsfrihet, og denne gang presenteres Camera/Shy med en dedikasjon til den kinesiske frihetskjemperen Wang Ruowang.

<p class="bodylink-story"><STRONG>Les også</STRONG></p>

Sensur-knuseren undertrykkerne frykter
Hevngjerrige hackere rammet terrorens ofre
Hackernes opprop mot nettsensur
Døde kyr lanserer sensur-knuser
pcAnywhere kan ikke misbrukes
Nyansert dom over Back Orifice 2000
Midler mot Back Orifice bare timer unna
Død ku feirer hackerkongress med oppgradert muldvarp

Programmet skal distribueres som GNU General Public License, med åpen kildekode. Tanken er å gjøre steganografi så enkelt at hvem som helst kan bruke det, og med ett-trykks-kryptering skal en kunne sende websider, opprop, tekst, bilder eller annet sensitivt materiale - gjemt i bilder.

Steganografi er kunsten å skjule hemmelig informasjon, å gjemme den i et bilde, for eksempel. Ved hjelp av LSB (Least Significant Bit)-steganografi kombinert med kryptering av alt steganografisk innhold med Rijndael

Programmet lar deg lagre nettsider som GIF-bilder, for deretter å gjemme dem - eller annen informasjon - inne i andre GIF-er. Dessuten leter programmet etter steganograferte bilder på nettsidene en besøker - noe som sammen med GPL-åpenheten gjør det tvilsomt om sensurmyndighetene vil bli kastet helt av lasset med denne programvaren. Men en representant for Hacktivismo sier til The Register at de ikke tror myndighetene har kapasitet til å sjekke hvert eneste GIF som passerer gjennom nettverkene, noe som da er ment å gi større sikkerhet enn ved for eksempel tekstkommunikasjon.

Camera Shy fungerer sammen med Internet Explorer i Windows, og har instillinger for å beskytte brukeren mot ondsinnet kode, for vasking av historie-listen og sletting av nettleserens buffer.

Hacktivismo regner med å lansere Camera/Shy om få uker.

Til toppen