BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stenger Telepriser.no

Bedre tjeneste på vei.

Telepriser.no begynte å bli relativt utdatert med tanke på utviklingen i teknologien, og en ny versjon skal nå bygges fra grunnen av.
Telepriser.no begynte å bli relativt utdatert med tanke på utviklingen i teknologien, og en ny versjon skal nå bygges fra grunnen av. Bilde: Gary Moseley/Alamy/All Over Press
27. okt. 2014 - 13:42

Den veletablerte tjenesten Telepriser.no har siden 2002 latt forbrukere sammenligne priser på forskjellige mobilabonnementer, basert på individuelle bruksmønstre.

Tjenesten drives av Post- og teletilsynet, og nå er det besluttet lagt ned.

Dette er imidlertid for å gjøre plass til en ny tjeneste som skal utvikles fra grunnen av til å passe bedre med dagens bruksmønstre.

Post- og teletilsynet skriver i en pressemelding at den opprinnelige Telepriser.no ble utviklet i en tid da man fremdeles opererte med stykkpris på tale, SMS og MMS. Ettersom datatjenester og forskjellige pakkeløsninger ble introdusert, ble tjenesten jevnlig oppdatert for å støtte disse, for å ta høyde for nye prismodeller og lignende.

Det skal imidlertid blitt stadig mer utfordrende å følge med på utviklingen og bygge videre på den eksisterende tjenesten.

Derfor blir den nå altså lagt på is mens man utvikler en ny og mer avansert løsning. Den nye versjonen av Telepriser skal inneholde flere elementer som er viktige for tiden, som dekning, ulike datahastigheter og eventuelle hastighetsbegrensninger.

Post- og teletilsynet mener at Telepriser har vært vesentlig i å fremme konkurranse innen mobiltelefoni, og tilbyderne av tjenester har hele veien bidratt med grunnlagsdata.

Det ønskes tilbud på en ny tjeneste innen jul, men det kan drøye et helt år før den nye versjonen av Telepriser lanseres. I mellomtiden kommer tilsynet med tips om hvordan forbrukerne bør velge riktig abonnement her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.