Stephen Hawking advarer mot smarte datamaskiner

Den berømte fysikeren Stephen Hawking mener den største trusselen mot menneskeheten er kunstig intelligens, og at smarte datamaskiner kan ta over jorda..

Den berømte fysikeren Stephen Hawking mener den største trusselen mot menneskeheten er kunstig intelligens, og at smarte datamaskiner kan ta over jorda..

Datamaskiner vil en dag bli så intelligente at vi mennesker ikke kan konkurrere med dem. Deretter kan de ta over jorda, og vårt eneste håp er gjennom genmanipulering og utvikling av en direkte kopling mellom hjerne og datamaskin.

Det er spådommen fra fysikkprofessor Stephen Hawking, i et intervju med Focus Magazine.

Dermed er det ikke andre mennesker vi skal frykte, men derimot de fremtidige småbrødrene og småsøstrene til den maskinen du sitter foran i dette øyeblikk.

- Til forskjell fra vårt intellekt, kan datamaskiner doble sin ytelse hver attende måned - så det er en høyst reell fare for at de kan utvikle intelligens og ta over jorda, sier han til bladet.

Hawking mener vi må ty til genmanipulasjon og øke kompleksiteten til det menneskelige DNA, og dermed gjøre menneskeheten "bedre".

- Vi må så snart som mulig utvikle teknologi som gjør det mulig med direkte kommunikasjon mellom hjernen og datamaskiner, slik at kunstig intelligens bidrar til menneskelig intelligens heller enn å gå mot den, sier han til Focus.

Hawking (59), er professor ved universitetet i Cambridge, og har samme stilling der som Isaac Newton en gang hadde. Han har blant annet skrevet bestselgeren "A Brief History of Time".

Til toppen