Stephen King kan tjene ni millioner på nettbok

Stephen King kan cashe opptil ni millioner kroner på sin siste nettbok, men forlaget får ingenting.

Grøsserforfatteren bak den mye omtalte nettboken Riding the Bullet la nylig ut en ny bok som en føljetong på nettet. Så lenge folk betaler, kommer Stephen King til å skrive ferdig boken The Plant.

Hvis de som hev seg på tilbudet fortsetter å betale, kan King putte nærmere ni millioner kroner i lomma, skriver The Register.

King bekreftet i dag at nok folk har betalt for tredje kapittel til at han fortsetter, til tross for at salget gikk litt trått i kjølvannet av lanseringen 24. juli.

Den første uken boka var ute ble den lastet ned 152 000 ganger, og 76 prosent av leserne betalte for det. Rundt 93 000 lesere betalte med en gang, og 23 000 lovet å betale etterhvert.

Andre kapittel skal legges ut 21. august, og tredje kapittel, som King nå har bestemt seg for å skrive, skal ut 25. september. Hvis alt går etter planen, og minimum 75 prosent av leserne betaler, så vil King fortsette å publisere kapitler til ut i neste år.

Og hvis de som lastet ned kapittel én bestemmer seg for å lese ut boken, vil det bety i underkant av 1,76 millioner nedlastinger, skriver nyhetstjenesten.

Hver nedlasting koster leseren én dollar, og når man trekker fra utgiftene King har hatt til markedsføring og serverleie, og det at en fjerdedel av leserne ikke betaler, så sitter mannen igjen med én million dollar, eller rundt 9 millioner norske kroner.

King's engelske forlag Hodder & Headline sies å være svært så fornøyde med å gå glipp av nimillionersboken. De mener de tjener nok på den gratis markedsføringen boken medfører, og har dessuten en avtale med King som omfatter fire nye bøker de neste tre årene.

King sier seg fornøyd med at en så stor prosentandel av leserne betaler.

- Om vi ikke har bevist så mye annet, så har vi iallefall bevist at en person som kikker etter underholdning på Internett kan være like ærlig som en person som kikker i en vanlig butikk, sier han.

Og Stephen Kings tilhengere synes å være enda litt mer ærlige enn folk flest: På Kings nettsider kan man lese at endel av de betalende har presset på for å få betale ekstra for å dekke de kostnadene som uærlige lesere påfører ham.

Og King, som tjente i overkant av fire millioner kroner på forrige ebok, og utallige millioner på papirbøkene sine, lar dem få lov til å gjøre akkurat det.

Til toppen