KARRIERE

Stepstone-gründer bygger nytt IT-eventyr

På Langkaia ligger Stepstone-gründer Erik Bakkejords IT-eventyr, som nå vil huse flere IT-folk.

16. mai 2007 - 07:11

Stepstone-gründer Erik Bakkejord siktet i 2001 mot et nytt IT-eventyr, som nå skyter fart.

Etter noen blodige oppstartsår, leverte Intility for første gang plussresultater i fjor. Omsetningen vokste fra 58,5 millioner til 75,3 millioner fra 2005 til 2006, og med en vekst i resultatet fra 7 millioner til 11,8 millioner i fjor.

IT-selskapet ble startet i 2000 av Trygve Skibeli fra IBM, som ville videreføre sin erfaring med tjenesteutsetting av IT-drift i større virksomheter til små og mellomstore bedrifter.

Bakkejord solgte seg ut av StepStone, med en fortjeneste på et tresifret antall millioner kroner. Deler av StepStone-gevinsten har gründeren investert i Intility, hvor han nå eier 27,2 prosent. Venturefondet Northzone, som var med på å få StepStone på børs, eier 38 prosent av aksjene.

Nå trenger Bakkejord flere folk til IT-bedriften beliggende på Langkaia i Oslo. Ifølge CRM-ansvarlig Anders Hisdal i Intility trenger selskapet mellom seks til åtte nye medarbeidere, både på utvikler og bestillersiden.

Intility har i dag 58 ansatte, og tilbyr IT-tjenester til 200 selskaper i SMB-markedet. I motsetning til tradisjonelle ASP-leverandører som Telecomputing, ligger både programvaren og utstyret hos kundene.

– Vi har en driftsmodell som baserer seg på et fjerndriftkonsept, der de fleste oppgaver utføres fra konsulenter som sitter her på Langkaia, forteller Hisdal til digi.no.

Dermed skiller Intility-konsulentene seg fra andre konsulenter som helst bør være ute hos kunden hele tiden for å oppnå best mulig faktureringsgevinst.

Intility tar en fast pris fra kundene. Ettersom konsulentene er mer knyttet til bedriften, tror Hisdal det ikke blir problemer å få nok folk til de ledige stillingene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.