RESULTATERFINANS

Sterk vekst for Data Respons

Tosifret omsetningsvekst siste kvartal.

13. juli 2011 - 14:15

Det børsnoterte IT-selskapet Data Respons, som leverer innebygde systemer og konsulenttjenester knyttet til dette, kunne notere seg en pen vekst for andre kvartal.

Selskapets driftsinntekter steg med 23 prosent, til 217 millioner kroner, perioden. Veksten i første halvår var på 25 prosent i forhold til samme periode året før, og endte dermed på 435,4 millioner kroner. Det melder selskapet i en børsmelding onsdag.

- Første halvår ga rekordhøy omsetning, ordreinngang og ordrereserve. Solid markedsposisjon, store løsningskontrakter og økende kundemasse på tvers av konsernet forklarer den positive utviklingen, sier Kenneth Ragnvaldsen, adm. direktør i Data Respons.

Resultat før avskrivninger endte på 3,4 millioner kroner i andre kvartal, fra 2,7 millioner kroner samme periode i fjor. Resultat før skatt endte på 1,3 millioner kroner, fra et nullresultat i fjor.

- Godt salg og flere kundeforespørsler bidrar til at første halvår viser rekordhøye driftsinntekter, ordreinngang og ordrereserve. Dette er gode indikatorer for Data Respons og vi forventer at dette vil gjenspeile seg i vekst og resultatforbedring fremover, sier Ragnvaldsen i en børsmelding.

Aksjen er knapt omsatt på en sommerstille børs, men aksjen blir i skrivende stund omsatt til 8,18 kroner, en nedgang på nærmere fire prosent fra gårsdagen. Dette priser selskapet rett i underkant av 400 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.