Sterk vekst for xDSL

Bruken av xDSL-teknologi vil øke sterkt de neste årene. En ny undersøkelse anslår at det vil komme til 3,1 million brukere de neste fire årene, og omtrent like mange vil benytte seg av kabelmodem.

Konkurransen om kunder som søker alternative aksessmåter til telenettet, øker sterkt. Spesielt vil en de neste årene se konkurranse direkte mellom xDSL-teknologi og kabelmodem, ifølge rapporten xDSL for ILECs, CLECs and ISPs; Market and Business Case Analysis 1998-2002.

Bak rapporten står Multimedia Research Group, som også mener xDSL-linjer vil generere nesten fire milliarder amerikanske dollar (USD) for operatørene og 700 millioner USD i inntekter for utstyrsleverandører.

Rapporten peker på at utviklingen av kabelmodem ligger foran xDSL-teknologien i dag, men foreldete kabelanlegg som mangler returvei, vil begrense salget og føre til at flere heller velger xDSL.

Samtidig ventes det at teknologien også blir et godt alternativ til modemkunder, for eksempel på Internett. Hele 40 millioner telefonlinjer vil i løpet av et års tid baseres på xDSL-teknologi i USA.

- Veksten av nye ISDN-linjer vil avta når xDSL-teknologien tilbys markedet, lyder den ikke uventede konklusjonen i rapporten.

Til toppen