Steve Jobs trår på gassen

Apple skal visstnok lansere både kjappere maskiner og ny funksjonalitet på MacWorld Expo neste uke.

Neste ukes MacWorld Expo i San Francisco skal visstnok bli arena for en etterlengtet presentasjon av kjappere Mac-er. Apple har lenge ligget etter PC-produsentene i MHz-tall, selv om ytelsesmålinger viser at forspranget inntil nylig ikke var så stort. På Mac World Expo i fjor sommer, demonstrerte Steve Jobs og markedsførings-nestsjef Phil Schiller hvordan en G4 på 500 MHz banket en PC med 1 GHz-prosessor.

Men Intel og AMD har etter hvert dratt fra Motorola i prosessorhastighet, og 500 ser ikke like bra ut som 1.500 i reklamen. Derfor er det viktig for Jobs & co å endelig levere raskere varer. Ifølge kilder ZD Net har vært i kontakt med kan man vente seg en G4 Power Mac på hele 733 MHz. Tre andre modeller vil ha prosessorhastigheter på 466 til 666 MHz.

Systembuss-hastigheten er øket fra 100 MHz til 133 MHz på alle modeller.

ZD Net mener det også er sjanser for å få se selskapets neste PowerBook-modell, med kodenavn "Mercury".

Den skal, ifølge nettavisens kilde være utstyrt med G4-prosessor, samt være lettere og slankere enn sin forgjenger, samtidig som utvidelsesplassene fjernes. PowerBook G4 skal muligens få CD-ROM med direktemating altså samme skuffeløse design som på iMac.

Som vanlig spekuleres det i forsinkelser, og ZD Net mener det kan være grunn til å smøre seg med tålmodighet, iallefall til lanseringen av OS X i februar, om ikke senere.

Maskinene, med unntak av PowerBook, skal muligens inneholde Motorolas V'Ger (Voyager) G4-prosessorer. V'Ger-arkitekturen ble vist frem allerede i 1999, og Motorola sa i oktober ifjor at de så for seg lansering tidlig i 2001.

Man kan også vente seg Mac OS 9.1, en oppdatering av operativsystemet fra dagens 9.04. Oppdateringen er forventet å inneholde flere funksjoner som skal gjøre overgangen til OS X lettere.

Apple planlegger i tillegg å tilby kombinerte DVD-spiller og CD-brenner til maskinene. Steve Jobs har innrømmet at det var en tabbe å ikke kunne tilby dette før, og selskapet skal ifølge ryktene være svært interessert i Pioneers kombi-modell.

Analytikere ZD Net har vært i kontakt med, mener Apple ga tydelige tegn på at nye produkter er på vei, da de tidligere dene uken ga beskjed om at prisene for en rekke maskiner kuttes med opp til en tredjedel på Power Mac og PowerBook-modeller.

Til toppen