Stjal 260.000 fra nettbanken

En kinesisk hacker klarte å lure nettbanken til å betale ut en rekke småbeløp, tilsammen 260.000 kroner. Så tok han ut pengene og stakk av.

En kineser bosatt i Singapore skal ha klart å tømme 21 bankkonti for tilsammen 260.000 kroner. Pengene overførte han til seg selv, før han gikk i banken, tok ut pengene og stakk over broen til Malaysia, skriver Reuters.

En talsperson for Singapores DBS Bank sier mannen tappet kontiene for beløp mellom 850 og litt over 21.000 kroner, som er like under maksimalbeløpet de tillater overført i banken.

Les også

Hackertrusselen dobles
DnBs nettbank fungerer igjen
Gjensidige NOR tackler rått, LinCom rister på hodet
Ondt blod i nettbanken
Fokus Bank gir Mac-brukere en reserveløsning
TV-program bestilte hackerangrep mot tysk bank
Slik kan din konto kapres
Sikkerhetshull i Skandiabanken
Skal bankene si fra om sikkerhetsrisiko?
Fellesdata helt nede i seks timer

Mannen brukte omtrent én time på operasjonen, som ble utført 19 juni i år. Politiet mener mannen deretter tok ut pengene og krysset broen til Malaysia, ifølge bankens talsperson.

Banken mener det ikke stiller nettbank-sikkerheten i noe dårlig lys.

- Vårt system ble ikke hacket, men det ble hacket ved kundens egen PC. Han samlet informasjonen ulovlig, uttaler banken overfor Reuters.

Så spørs det om bankens kunder sier seg fornøyde med en slik hullete forklaring. Singapore har lange tradisjoner for å la være å stille spørsmål ved sine autoriteter, men det kan vel hende at en tappet bank-konto får noen til å stusse nok til å kreve bedre sikkerhet for sine sparepenger.

Til toppen