JUSS OG SAMFUNN

Stoltenberg på TV på Internett

Statsminister Stoltenberg skal gi seg hen til konvergensen, i det som hevdes å være Norges første direktesendte Internett-fjernsynsprogram

15. aug. 2000 - 07:12
Statsminister Jens Stoltenberg. <i>Foto:  digi.no</i>
Statsminister Jens Stoltenberg. Foto:  digi.no

Statsminister Jens Stoltenberg blir hovedpersonen i det som hevdes å være Norges første direkte TV-sending på Internett. Sendingen er spesiallaget og produsert for sending over nettet via videostrøm.

Spørsmål til statsministeren kan sendes inn på e-post, og de blir stilt av Ingvild Jensen. Jensen har lang fartstid fra NRK Dagsrevyen og Dagsnytt, og jobber nå som TV-ansvarlig i Nettavisen.

Hun skal intervjue statsministeren i Telenor Expos lokaler i Oslo, og video fra tre fjernsynskameraer skal produseres, redigeres og pakkes for Internett av selskapet Kamera Interactive, som nylig etablerte seg i Norge.

Intervjuet kan sees direkte på Nettavisens hjemmeside, og krever bare at man har installert en av de forskjellige programmene som kreves for å se videostrømmer fra nettet.

Programmene er gratis og finnes allerede på svært mange datamaskiner, både i hjemmene og på jobb.

Intervjuet vil bli liggende ute på Nettavisens sider slik at man kan gå inn i ettertid og kikke på intervjuet med statsministeren.

Kamera Interactive har tidligere produsert tilsvarende TV-over-Internett sendinger med blant annet Dalai Lama, Bill Gates og Roxette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.