Stor interesse for film over nett

Flere titalls tusen har slått til på tilbudet om å se gratis eldre film over Internett, men det har sin pris.

Flere titalls tusen har slått til på tilbudet om å se gratis eldre film over Internett, men det har sin pris.

Norsk Filminstitutt meddelte i forrige uke at det nå er mulig å se gamle årgangsreklamefilmenr gratis over Internett. I tillegg kan med se aktuelle norske filmtitler til en pris fra 30 kroner.

Men det har sin pris. Den eneste godkjente programvaren er nemlig Microsoft Windows med komponenter.

Dersom man ikke har Microsoft Windows, internett explorer 6.0 eller senere, støtte for cookies, tilgang til WMs Active-X komponenter, windows Media 9/10 player støtte i nettleseren, får man følgende svar fra Filmarkivet:

PCen din er ikke riktig satt opp for å kunne vise Filmarkivet. Før musen over spørsmålstegnene over for å få tips om hvordan dette kan løses. Når du har fikset oppsettet (Microsoft Norge) last ned siden på nytt.

Like fullt melder Filmarkivet.no om at i overkant av 25.000 har siden torsdag slått til på tilbudet om å se filmer over Internett. De mest sette filmene er årgangsreklamefilmene som folk kan se gratis.

På toppen blant de filmene som krever betaling troner «Kroppen min» (2002) av Margreth Olin, men også kortfilmen «Digre Daier» (1997) og spillefilmene «De Dødes Tjern» (1958), «Kjærlighetens Kjøtere» (1995) og «Døden på Oslo S» (1990) er populære.

- Dette tyder på at vår satsing på utvikling av nye distribusjonskanaler har vært riktig og at norske filmklassikere har et marked, sier Vigdis Lian, direktør i Norsk filminstitutt.

Til toppen