KORTNYTT

Stor interesse for oppgraderte nettlesere

Svært mange lastet ned de nye nettleserne til Microsoft og Mozilla de første dagene etter utgivelsene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. okt. 2006 - 13:01

Internet Explorer 7 ble gjort tilgjengelig for nedlasting den 18. oktober. Som ventet var det mange som lastet den ned i de påfølgende dagene. Ifølge Tony Chor, group program manager i Microsoft, skal mer enn 3 millioner nedlastinger ha blitt utført de første fire dagene.

Selv om dette selvfølgelig er mye, ser det ut til at den umiddelbare interessen for Firefox 2.0 er langt større. Denne ble ifølge Mike Beltzner, en utvikler i Mozilla, lastet ned mer enn 2 millioner ganger i løpet av de første 24 timene etter lanseringen på tirsdag i forrige uke.

Det er ikke lett å komme med en entydig forklaring på dette. Selv om den gjennomsnittlige Firefox-bruker anses som mer teknologiorientert enn den gjennomsnittlige bruker av Internet Explorer, skulle man tro at også de av Firefox-brukerne som benytter Windows, også ville være interessert i å laste ned og teste Microsofts nyeste nettleser.

Antallet Firefox-brukere som benytter Linux eller Mac OS X i stedet for Windows, er trolig ikke stort nok til å forklare den store forskjellen i antallet nedlastinger.

Nå kommer nok IE7 til å hente igjen Firefox ganske raskt. Windows XP vil i begynnelsen av november automatisk spørre de fleste brukerne om IE7 skal lastes ned og installeres, og de færreste av de privatbrukerne vil ha noen grunn til å svare nei.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.