Stor interesse fra Linux-amatører

En ny gruppe trekker til IT-kursene - De som har lyst til å lære Linux, men ikke orker å sitte hjemme og gjøre det selv.

En ny gruppe trekker til IT-kursene - De som har lyst til å lære Linux, men ikke orker å sitte hjemme og gjøre det selv.

Narvesenkjosken er full av linux-blader, og det åpne operativsystemet får bare flere og flere brukere, både på proff- og privatmarkedet.

Men det er ikke alle som tør å sette i gang helt alene, derfor er det marked for Linux-kurs for amatører, mener ITskolen i Oslo.

- Vi har startet Linux-kurs for 'vanlige' brukere. Det består av én dags undervisning inkludert lærebøker og CD, og nå er det mange nok til at vi kan gjøre det, sier kursinstruktør på Linux, Eystein Grusd til digitoday.

Han sier interessen bare øker.

- Vi prøvde å ha kurset før jul, men da var det ikke nok interesse, sier han, og hevder skolen ikke tjener noe særlig med penger på kurset

En dags innføring i Linux for nybegynnere koster 1800 kroner, noe som er langt rimerligere enn det datakurs vanligvis ligger på.

Iløpet av kurset får man øynene åpnet for hvilke muligheter som ligger i operativsystemet, og hva en vanlig bruker kan gjøre på plattformen.

- Vi vil vise at Linux kan være et fullgodt alternativ for vanlige brukere også, sier Grusd.

Skolen vil satse mer på kurs som dreier seg om den nye bølgen av åpen programvare. De har satt opp både Samba- og Apachekurs, og Grusd mener det kan komme både NetBSD- og OpenBSD-kurs etter hvert.

Til toppen