JUSS OG SAMFUNN

Storberget slår alarm mot digital mobbing

Justisminister Knut Storberget vil styrke politikontrollen på nettet, etter resultater fra en mobbeundersøkelse.

30. mars 2007 - 08:18

Mobbing og seksuell trakassering via mobil og Internett er et kjent problem, men en ny undersøkelse avdekker nå at metodene vokser i omfang.

Undersøkelsen Selvrapportert kriminalitet og problemadferd blant unge i Oslo, Skien og Narvik utført av Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo, har fått justisminister Knut Storberget til å reagere.

Over 20 prosent av ungdommene i Skien oppgir at de har mobbet noen via mobiltelefon eller på nettet. I Oslo gjelder dette 13 prosent av ungdommene, og i Narvik cirka åtte prosent.

I Skien er det jentene som er verst, der oppgir 24,5 prosent av jentene at de har mobbet noen via mobiltelefon eller nettet.

Mobbing som tidligere begrenset seg til skolegården, blir nå filmet og kringkastet både på YouTube eller lagt ut på Internett på hjemmesider eller nettsteder.

Nå varsler justisminister Knut Storberget at han vil styrke politikontrollen på nettet.

Han mener hendelsen som skjedde på Lakselv ungdomsskole for to uker siden, der ungdomsskoleelever ble tapet på armer og ben og rundt munnen og filmet, er klart straffbare handlinger som politiet nå etterforsker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.