Store endringer i Ventelo

Ny sjef vil investere tungt i fiber og sier opp ansatte.

Store endringer i Ventelo
Bilde:

Teleutfordreren Ventelo, som i februar ble kjøpt av det svenske investeringsfondet EQT, varsler nå en tyngre satsning på fiberbasert kommunikasjon. Virksomheten innen dette feltet blir rendyrket under merkenavnet Broadnet, som skal bli landets ledende leverandør av fiberbasert datakommunikasjon til bedrifter og operatører.

Mobilkommunikasjon- og fasttelefoni vil bli videreført under Ventelo-navnet og skal bli en fokusert utfordrer i det norske telefonimarkedet, melder selskapet i en pressemelding.

Men de store endringene vil også få konsekvenser for en stor del av selskapets ansatte. Det blir samtidig varslet om omfattende oppsigelser.

Har du tips vedrørende denne saken - ta kontakt med redaksjonen på tips@digi.no. Vi lover full anonymitet.

Store investeringer

– IP-basert datatrafikk er det raskest voksende segmentet i telekombransjen, og det nye Broadnet skal investere betydelig i en rask utbygging av fibernettet for å gi norske bedrifter fiberbasert datakommunikasjon med høy hastighet. Broadnet skal kjennetegnes av høy kundetilfredshet gjennom markedets beste kundehåndtering, sier Anders Igel, administrerende direktør i konsernet.

Igel tok over sjefsstolen etter Stig Herbern i februar, kort tid etter at det svenske investeringsfondet kjøpte opp selskapet. Det svenske oppkjøpsfondet eier også InFiber, som kontrollerer et av Norges største fibernett. Dette selskapet skal samarbeide tett med Broadnet.

Årsaken til at Ventelo skiller ut fiber-virksomheten forklarer selskapet slik:

– Ventelo har virksomhet med to ulike forutsetninger for verdiskapning. Innen fiber eier vi egen infrastruktur. På mobilsiden leier vi. Det krever ulike forretningsmodeller, skriver selskapet i pressemeldingen.

Oppsigelser

De store endringene Ventelo gjennomgår ved at virksomhetene skiller lag vil også medføre betydelige oppsigelser.

– Gjennom separasjon og rendyrking av telefoni og datakom vil Ventelo og Broadnet fremstå som slagkraftige selskaper mot sine kundegrupper. Vi øker lønnsomheten og sikrer fremtidige arbeidsplasser. Omstillingsprosessen vil dessverre medføre en omfattende nedbemanning, da det er helt nødvendig å tilpasse organisasjonen til den nye strategien, sier Igel.

Heidi Egede-Nissen, kommunikasjonsdirektør i Ventelo, sier til digi.no at den nye operative strukturen vil tre i kraft fra og med i dag. Men selskapet vil ikke si hvor mange som blir berørt av omorganiseringen.

– Vi venter et betydelig antall overtallige, men vi har blitt enige med de tillitsvalgte om ikke å gå ut med noen tall ennå. En slik prosess er alltid smertefull, særlig for de som rammes. Vi er i tett dialog med de tillitsvalgte og vil støtte de som mister jobben, sier Egede-Nissen til digi.no.

Hun forteller imidlertid at nedbemanningen er en konsekvens av en ny strategi, ikke geografi. Det er altså ingen sentraliseringsprosess som driver frem oppsigelsene.

Selskapet har en målsetting om at alle som blir berørt vil få avklart sin situasjon før påske, skriver Ventelo i en pressemelding. Det er også innkalt til en pressekonferanse torsdag.

– Alle nedbemanninger er smertefulle, spesielt for dem som rammes direkte. Det er derfor svært viktig for oss å støtte dem som mister jobben og å ha en god dialog med tillitsvalgte. Vi skal bistå med et program for å hjelpe hver enkelt ansatt til å få nytt arbeid. Samtidig vil omstillingen bidra til å trygge de gjenværende arbeidsplassene, sier Anders Igel.

Det er allmøte i Ventelo torsdag morgen. Vi har derfor ikke lykkes med å få kommentarer fra selskapets ledelse.

digi.no kommer tilbake med mer.