NEDETID

Det var store innloggingsproblemer hos Google. Skyldtes problem med intern lagringskapasitet

Berørte trolig brukere globalt. 

Mange sliter med å logge seg på Google nå i ettermiddag. Problemene startet tilsynelatende like før klokka 13.
Mange sliter med å logge seg på Google nå i ettermiddag. Problemene startet tilsynelatende like før klokka 13. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2020 - 13:08 | Endret 14. des. 2020 - 19:26

Problemene som omtales i saken skal i stor grad ha blitt løst før klokken 14 i dag.

Mange har i ettermiddag opplevd at de har blitt kastet ut av sin Google-konto, i alle fall når har vært innlogget med nettleseren. En oversikt fra tjenesten Downdetector tyder på at problemene i alle fall gjelder i store deler av Europa. 

Dette bekreftes av mange brukere på Twitter, som omtaler problemene under emneknaggen #GoogleDOWN. Vi har også sett brukere fra India melde om det samme. 

En statusside for Google Workspace (tidligere G Suite) viser at alle tjenester er utilgjengelige.

På en statusside spesifikt for Gmail-tjenesten skriver Google at problemene gjelder fra et flertall av brukerne. Selskapet lover å komme tilbake med flere opplysninger etter hvert.

Også YouTube er sterkt berørt av problemene. Hele tjenesten er nede:

Youtube er for øyeblikket utilgjengelig. <i>Skjermbilde:  Digi.no</i>
Youtube er for øyeblikket utilgjengelig. Skjermbilde:  Digi.no

 

Det kan se ut til at problemene var løst for mange rundt klokken 13.30 mandag. Klokken 13.31 skriver Google likevel at mange fortsatt kan være berørt. 

Klokken 13.52 meldte Google at problemene bør være løst for de aller fleste.

Lagringskapasitetsproblem

– Alle tjenester er nå gjenopprettet. Vi beklager til alle som er blitt berørt i løpet av dagen, og vil gjøre en grundig utredning av hendelsen for å sikre at dette problemet ikke skjer igjen i fremtiden, sier Andrea Lewis Åkerman, fungerende kommunikasjonssjef for Google Norge, i en uttalelse til Digi.no mandag kveld. 

– I dag, klokken 12.47 norsk tid, hadde Google et avbrudd i autentiseringssystemet i omtrent 45 minutter på grunn av et internt lagringskapasitetsproblem. Tjenester som krever at brukerne må logge på opplevde som et resultat av dette store problemer i løpet av den tiden. Problemene ble løst klokken 13.32 og alle tjenester er nå tilbakestilt. Vi beklager til alle som er blitt berørt i løpet av dagen, og vil gjøre en grundig utredning av hendelsen for å sikre at dette problemet ikke skjer igjen i fremtiden, avslutter Åkerman.

Et tysk forskerteam fant en rekke sårbarheter i validering av RPKI, som er en standard ment å beskytte internettrafikk mot feilruting.
Les også

Fant kritiske feil i validering av feilruting på internett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.