BEDRIFTSTEKNOLOGI

Store mobiler stadig mer populære

Og iOS vokser i Europa, ifølge nye tall.

iPhone 6-modellene stjeler mange brukere fra Android, og bidrar til stor vekst for «phablet»-markedet.
iPhone 6-modellene stjeler mange brukere fra Android, og bidrar til stor vekst for «phablet»-markedet. Bilde: Thomas Marynowski
7. mai 2015 - 14:19

Analyseselskapet Kantar presenterer jevnlig sine tall for smartmobil-markedet i Europa, Nord Amerika og Asia, og de har nå også lagt ut en oversikt over første kvartal av 2015. 

Det er flere relevante poenger som gjøres når det gjelder utviklingen i mobilmarkedet, og noe av det mer interessante er kanskje at Apple stjeler flere brukere fra Android enn noensinne. 

Det gjelder spesielt i Europa, der en tredjedel av nye iPhone-kjøpere kommer fra Android-verdenen.

For å være presis - Europa betyr i praksis de fem største landene på kontinentet, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Det er disse fem Kantar tar for seg når de samler inn og analyserer tallene. Tallene er basert på informasjon om kjøp og bruk av mobiler, samt over en million samtaler med brukere per år.

Les også: To Windows 10-toppmobiler på vei.

Totalt sett har iOS nå 20,3 prosent av brukerne i de europeiske landene. 

Apple-sjefen Tim Cook har tidligere kommentert at de ser nå flere overganger fra Android til iOS enn noen av deres lanseringer over de siste tre årene. Selskapet har også lagt opp til å gjøre overgangen så enkel som mulig, med flere guider som forklarer prosessen. 

I de europeiske landene har Android 68,4 prosent av brukerne, en nedgang på 3,1 prosent siden i fjor. 

Kantar mener at det ofte er hyggeligere priser som driver brukerne til å kjøpe Android-mobiler.

Stadig større

IPhone 6 får også skylden for den betydelige veksten av «phablets», smarttelefoner med ekstra store skjermer. Markedet ble innledet noen år tidligere, og har nå eksplodert. 21 prosent av alle smarttelefoner solgt i USA i løpet av første kvartal 2015 er phablets, mens for ett år siden var det snakk om seks prosent. 

iPhone 6 Plus står for 44 prosent av phabletene som ble solgt i USA hittil i år. 

Det er imidlertid litt færre som bytter fra Android til iOS i Apples hjemland. 11,4 prosent av nye iPhone-brukere kom fra Android, en nedgang sammenlignet med året før. Android har totalt sett 58,1 prosent av det amerikanske markedet. 

Kantar påpeker også at av alle amerikanske iPhone-brukere har 64 prosent iPhone 5 eller nyere, noe som er gode nyheter for nylanserte Apple Watch, da den kun fungerer med disse modellene. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.