JUSS OG SAMFUNN

Store norske leksikon gir opp

Forlagene er villige til å stille innholdet til disposisjon.

11. mars 2010 - 09:24

Oslo (NTB): Store norske leksikon avvikles fra 1. juli som en forlagseid tjeneste, opplyser Kunnskapsforlaget. Nå håper forlaget på offentlig finansiering.

All drift av nettstedet storenorskeleksikon.no er besluttet avviklet fra eierne Aschehoug og Gyldendals side med virkning fra 1 juli. Kunnskapsforlaget vil heretter konsentrere seg om ordbøker.

Forlaget argumenterer imidlertid for at den nasjonale institusjonen Store norske leksikon bør leve videre. Derfor er eierne Aschehoug og Gyldendal villige til å stille data, apparat rundt og nettstedsteknologi til disposisjon for en stiftelse med offentlig støtte.

Leksikonet var en stor økonomisk suksess for eierne fram til slutten av 1990-årene. I årene etter dette har Aschehoug og Gyldendal tapt omtrent like mye på å holde Store norske leksikon oppe, som de tjente i de 20 foregående årene.

Administrerende direktør i Kunnskapsforlaget, Kristenn Einarsson, sier forlaget er klart til inngå avtale med det offentlige om vederlagsfri overdragelse på betingelse av at leksikonet drives seriøst videre som nasjonalt fagfolkleksikon. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.