BEDRIFTSTEKNOLOGI

Storebror oppgraderer krypto

National Security Agency må oppgradere krypteringssystemene sine, for de er ikke lenger gode nok til å beskytte verdens mest hemmelige etterretningsorganisasjon.

11. sep. 2001 - 12:17

USAs superhemmelige etterretningsorganisasjon, National Security Agency (NSA) må oppgradere systemene sin, for både maskinvare og krypto-algoritmer er iferd med å bli for gamle.

Ifølge Federal Computer Week skal organisasjonen sette igang en 15-årsplan, der både telefoner, smartkort, radioer og andre kommunikasjons- og verifikasjons-enheter må skiftes ut, oppgraderes og tilpasses den nye tiden. NSAs budsjetter er hemmelige, men det antas å ville få en prislapp på mange milliarder dollar.

- Informasjonssikkerhet er "the name of the game", og hvis ikke NSA kan garantere den sikkerheten, så er det et seriøst problem. Det er et seriøst problem for alle som er avhengige av sikker kommunikasjon, og det inkluderer omtrent alle i regjeringen, sier Steven Aftergood, etterretningsanalytiker for Federation of American Scientists til FCW.

Slike krypto-systemer sørger for at innholdet av telefonsamtaler, dataoverføringer og lagrede data blir, ideelt sett, umulig for uvedkommende å få tak i innholdet av. Algoritmene som ligger til grunn for dagens systemer er iferd med å gå ut på dato.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.